Miért füllentenek a Férfiak ?

2012.09.30 22:32

MIÉRT FÜLLENTENEK A FÉRFIAK? Sokszor gondolkodtam azon, vajon miért füllentenek oly sokszor a férfiak. Ezért elővettem egy gyerekkori barátomat és őt kérdeztem erről. Ákosról annyit kell tudni, hogy ő kicsit cinikus, kicsit egoista, makacs és nagyon nagy büszkeséggel rendelkező férfi. Azért jó barát. 

Leültünk egy belvárosi kávézó teraszára. A kávézó tele volt, de azért belemerültünk a beszélgetésbe. Ő az az ember aki igazán ki szereti mondani a véleményét, így hát örültem is, hogy a délutánjából rám szánt egy kis időt. 

- Füllentettél már az életed során? - kérdeztem Ákost 

- Persze. Mint mindenki. - és kis mosoly volt a száján. 

- Mibe szoktak a férfiak füllenteni legtöbbször? 

- Munkában. Kapcsolatban... 

- Munkában általában miben füllent a férfi? 

- Munkában úgy értem, hogy otthon nem szívesen beszélünk a munkahelyi dolgokról. 

- Értem. 

Kicsit gondolkodom. S belekortyolok a forró kávémba. 

- És miért? 

- Mert szeretjük, ha a párunk előtt jó munkaerőnek tűnünk. 

- Ezt úgy érted, ha valami stressz ér a munkahelyen, akkor nehezen beszélsz róla otthon? 

- Igen. 

Azt hiszem engem inkább a párkapcsolati füllentések érdekeltek ez esetben jobban. Tovább kortyolgatom a kávémat és kis huncut mosollyal kérdezem tőle: 

- És a kapcsolatban? 

- Hát ez már összetettebb. Például ha a kedvesem nem néz ki túl jól, akkor inkább füllentek, mert sokszor muszáj azt mondani amit a nő hallani akar, különben a nő hajalmos megsértődni. 

- Gondolod, hogy a nők valóban megsértődnek ha adott helyzetben őszinték velük a párjuk? 

- Igen. Ez már sokszor megtörtént. Ezért inkább füllentek. 

Talán nem teljesen erre a válaszra számítottam, de most fontos volt, hogy férfitól kapja választ a kérdéseimre. Gondoltam ezt tovább boncolgatom vele. 

- És még mibe szoktál füllenteni kapcsolaton belül?- kérdeztem kicsit női daccal 

- Hogy egy adott nő elég amit ad az embernek, gondolok itt a törődésre, a szexre és persze a szabadidőre, mert néha az jelenti az embernek a feltöltődést. Megjegyzem az utolsó az amit a nő nem hajlandó megadni. 

Talán akkor mégse voltam elég jó eddig senkinek- kérdeztem magamtól magamban – ezek szerint? 

Én azt hittem a férfiak ebben nem füllentenek és igenis megmondják ha még sem kapnak meg mindent a nőtől. 

- Milyen szabadidőre gondoltál a kapcsolat mellett? 

- Ez szerintem mindenkinek más, éppen az adott hobbi, sörözés a haverokkal vagy épp csak egy kis lazítás. 

- Egyedül vagy a pároddal? 

- Természetes egyedül. 

- Mi a helyzet a közös kikapcsolódással, jut rá idő a mai világban? 

- Adott személytől függ, néha jutna, de túl erőszakos, vagy éppen túl unott hogy lehessen egy közös program. Ez a kedvtől is függ, azt pedig elég nehéz összeegyeztetni. Amikor a személyes szabadidőt nem adják meg, akkor elég nehéz rávenni magadat a közös kikapcsolódásra. Pedig sokszor tudjuk, hogy ez is jó lehetne, de tudod a férfi büszkeségünk... 

- És akkor mi a megoldás?- kérdeztem tőle talán kicsit kiábrándultam a férfiakból. 

- Kompromisszumra kell jutni, ami rendkívül nehéz, ha nem lehetetlen. 

- Mi a helyzet a titkolózással?- kicsit erélyesebben kérdezem és idegesen felhörpintem a kávém alját is. 

- Hát ez nehéz kérdés. Talán a „béke” megőrzése a cél. 

- Próbáltál már nem titkolózni? 

- Persze, az ember nem így kezdi az életét. - közben mosolyog – De mivel, amikor az ember elmond olyan dolgokat, amire vagy nem a legbüszkébb, vagy megsérthetsz másokat akiket nem akarsz, akkor megkapja az élettől azt a jó nagy pofont, hogy majd leesik a feje. 

- Nem gondolod, hogy az előadásmóddal van gond, pl. gondolok a kritikákra, ami lehet építő, vagy romboló előadásmódtól függően? 

- Persze, a férfiak modora a legtöbbször elég nyers szokott lenni, ha már ott tart, hogy el kell valamit mondani mindenképpen. Ezt a nők igazából nagyon nem szeretik. De mégis kierőszakolják. Vajon miért? 

Vajon miért is... - gondoltam magamban 

- Előfordul, hogy a férfiakban a véleményalkotás hátterében némi irigység áll, pl. ha a nő valamiben sikeresebb? 

- Igen. Ez magától érthetődő, tudod a történelemben végig a férfinél volt a „gyeplő”. Ő tartotta el az egész családot, a nőnek pedig az volt a dolga, hogy kiszolgálja élete párját és nevelje a gyerekeket. Megjegyzem, hogy a nők szerettek volna dolgozni menni és egyenlők lenni, sokszor pedig már lepipálják a férfiakat. Az egészben az a baj, hogy a nők ebből a szempontból elférfiasodtak, a férfiak pedig elnőiesedtek. Elég nehéz találni egy épkézláb „igazi” férfit. 

- Előfordul, hogyha a nő sikeresebb, akkor a férfi negatív véleményt mond? 

- Ha már nem a kapcsolat végén járnak, akkor szerintem nem. 

- Szerinted ciki, ha a férfi segít otthon? 

- Nem, de azért ne essünk át a ló túloldalára. Szerinted egy férfi főzzön, mosson, takarítson? 
Persze egy kis főzésben nincs semmi kivetni való, de azért szerintem a többi a nő dolga. Az erélyesebb gyerekneveléshez szükség van a férfira, mivel arra nem képesek a nők. Lehet, hogy régimódi a gondolkodásom és a gyerekeknek lassan már csak borítékban lehet odaadni a dorgálást, nehogy megsértődjön az érzékeny lelkük. (Most biztos megköveznek ezért.) 

Hát én most gondolatban kövezlek. - kicsit pipa voltam a válaszra olyan megalázottnak érzem nő társaim, de nem adtam fel a további faggatózást. 

- Nem gondolod, hogy a nők túl vannak terhelve, mert hogy a mai világban kevés egy ember fizetése, így a nők is kénytelenek dolgozni? 

- Igen ez így van most. De vajon miért? Lássuk csak, ha a nők nem dolgoznának, csak otthon meg csak egy két olyan intézményben, ahol csak ők tudják ellátni az aktuális munkát (pl. óvoda, stb.) vajon mennyi munkahely szabadulna fel? Ugye a nők többen vannak, mint a férfiak. Szóval sok. Így biztos a férfiak többet keresnének, nem lenne munkanélküliség sem az biztos és a nők is csak az otthoni teendőkkel foglalatoskodhatnának. 

- Szerinted ez a mai világban kivitelezhető lenne? 

- Miért régen is megoldották, ez volt a természetes. Ha én lennék a miniszterelnök mindenképpen. smile 

- Szerinted, ha egy nőnek ennyi mindennek meg kell felelni, nem gondolod, hogy ez az oka, hogy sok nő „belefásul” az életébe? 

- Kanyarodjunk el a múlttól egy kicsit. De igen szerintem ez az oka. Szerintem az otthoni feladatokat is a legtöbb nő hárítaná át a pasira. De nézzük csak a mai felállást. Rengeteg fiatal lányról, nőről hallok mostanában, hogy nem tudnak főzni, nem szeretik a háztartást vezetni, stb. Leegyszerűsítve a pasijára akarja áttolni ezeket a feladatokat, vagy egy bejárónőre, ha anyagilag megteheti. A mai pasik, hogy kapjanak otthon valamit az asszonytól, ezért belemennek ebbe a játékba. Csakhogy a nő mindig is „igazi” pasira vágyott, ezért az otthoni aktuális nőies fiúcska már nem lesz olyan, mint az ideál. Aztán az esetek 95%-ban tudod, hogy mi a vége az ilyen történéseknek. 

- Értem, hát köszönöm a válaszokat. 

Kicsit csalódottan, de talán majd gondolkodva szép lassan elköszöntünk egymástól. Megköszöntem, hogy interjú alanyom lehetett, és úgy döntöttem talán több riportot is készítek majd vele párkapcsolati témákban. 

Arra a következtetésre jutottam, hogy lehet van némi igazság benne amit Ákos mondott de ez hozzáállás kérdése. Talán ha kicsit a női gondolkodásra lemennének és a nők kicsit felfelé a férfi gondolkodás megértésében, talán nem kellene ennyit füllenteni a férfiaknak. Bár szerintem ez alapban a genetikájukban benne van. Szerintem a legtökéletesebb nő mellett is füllentenének, vagy talán nem bírnák mellettük füllentés mentesen az életüket? Ki tudja. Mindenesetre elgondolkodtató de azért kicsit cinikus szerintem amiket Ákos mondott. 
Csarnay Krisztina Veronika ©