Almás pite

2012.10.21 12:53

 

Hozzávalók 4 főre : 

 

Tésztához : 

  - 50 dkg liszt 

  - 20 dkg puha rama

  - 10 dkg cukor

  - 1 db tojás

  - 1 kis doboz tejföl

  - fél csomag sütőpor

  - csipetnyi só

  - pár evőkanál búzadara hintéshez

 

Töltelékhez : 

  - másfél kg alma

  - cukor izlés szerint 

  - 2-3 cs vaniliás cukor

  - fahéj

 

Elkészítés :

 

Tészta: 

1. A margarint cukorral és tojás sárgájával habosra keverjük.

2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert liszttet, a csipetnyi sót és a tejfölt.

3. Összedolgozzuk és fóliába csomagolva fél óráig a hűtőbe pihentetjük.

 

Töltelék:

1. Az almát meghámozzuk, és lereszeljük.

2. Edényben puhára pároljuk, hozzáteszünk cukrot, fahéjat

 

A süti összerakása:

1. A tésztát kettéosztjuk, kinyujtjuk az egyik felét, és a tepsibe tesszük.

2. Meghintjük buzadarával, hogy majd az alma nedvességt felszívja.

3. Rátesszük a megdinsztelt almát ( cukros - fahéjas ).

4. Meghintjük újra búzadarával.

5. Ezután befedjük a másik kinyújtott tészta darabbal. 

6. Sütőt közben előmelegítjük.

7. A tészta tetejét megkenjük a tojás fehérjével ( villával megszurkáljuk ).

8. 150 - 180 fokon sütjük.

9. Ha megpirult a teteje kivehetjük.

 

 

Felkockázva, vanilisás porcukorral a tetejét megszórva, isteni könnyű almáspite.